OPINIONE

Ballina OPINIONE

E drejta e votës suaj

Shkruan: Burim Bytyçi Tani jemi shumë afër fushatës, gjatë kësaj kohe do të keni mundësi të dëgjoni programet e të gjitha partive për një qeverisje...

Dikur me nam, por sot, në pozitë të palakmueshme!

Nent. Pavarësisht nga telashet me “patriotët” e dalë nga lufta, LDK-ja në Malishevë ishte edhe fituese e zgjedhjeve të para demokratike të pas luftës, për...

Siguria evropiane në epokën e Trumpit

MUNICH – Në Konferencën e Sigurisë së Mynihut të vitit të kaluar, gjendja e frikës mes zyrtarëve evropianë të sigurisë ishte e dukshme. Tre...

Ndikimi i taksës te prodhuesi vendor dhe konsumatori

Ngritja e taksës 100% ndaj produkteve serbe dhe atyre boshnjake është mundësia e vetme për ta ofruar prodhimin vendor prej qoshes drejtë e në...

Biografi: Kryepleqnari i Kosovës – Ramadan Shabani (1861-1931)

Ramadan Shabani është i lindur më 1861 në fshatin Cerovikë të Llapushës. Më 1877 kur Ramadani i kishte 16 vite, familja e tij u...

Evropa gjendet në udhëkryq, ja cilat janë rrugëdaljet

Nga Hans Ajshel, Jurgen Habermas, Roland Koh, Friedrih Merc, Bert Ryrup dhe Brizhit Zipri Pas 55 milionë vdekjeve të shkaktuara nga Lufta e Dytë Botërore,...

Zemërim dhe reagim i arsyeshëm i invalidëve të luftës së UÇK-së

“Tani është duke u bërë luftë për invalidë, sepse për invalidë është leku i madh, por një e di, se s’kanë me i gëzuar...

Këtë Ramazan, lutem për armiqtë

Ramazani erdhi. Deri tash, shumë amerikanë i dinë gjërat elementare. Është muaji i shenjtë gjatë të cilit myslimanët e shëndetshëm duhet të mos hanë...

Pse e sulmoi Basha Lubonjën?

Si ka mundësi që mllefi breshëror i Bashës të mbërrijë deri te Lubonja? Çfarë vizioni të errësuar të realitetit duhet të kesh, sa të...

Lajmet e rreme dhe nevoja për reagim shoqëror

Në fillim të këtij diskutimit dëshiroj të ju them që shumë gjëra që mund t’i themi tani në fund të takimit mund të mos...

LAJMET E FUNDIT