Ja çka shkruante 20 vjet më parë gazetari britanik për Malishevën

Në kopertinat e këtij libri të gazetarit anglez T.Judah (Xhuda) është godina e demoluar e shkollës fillore në Astrazup...! Plaku me plis është Sefë...

Përçarjet e Fatmir Limajt gjatë luftës dhe pas luftës

Malisheva si një Komunë e shquar për çështjen kombëtare edhe në luftën e lavdishme të UÇK-së dha kontribut të jashtëzakonshëm për çlirimin e Kosovës....

Takimi me Tahir Sinanin e Naim Malokun në Pagarushë, tetor 1998

Pas ofensivave të korrikut e gushtit 1998 u krijua një situatë mjaft e rëndë dhe e ndërlikuar nëpër të cilën po kalonte populli ynë,...

Na fal Enver që të këqyrem si djalë “spiuni”!

Të premten veteranit të luftës Enver Hoxha mund t’i rritet edhe më shumë trishtimi. Ama nuk duhet të ndjehet i turpëruar me babanë e...

Malisheva dhe ofensivat e korrikut 1998

Meqenëse UÇK-ja po përhapej me shpejtësi të madhe pothuajse në tërë vendin, tani Policia Speciale e Serbisë kishte dështuar në raport me forcat tona...

Ofensiva e Bllacës (25-28 korrik 1998) dhe heroizmi i UÇK-së të njësitit “Lumi”

Më 25 korrik 1998 ishte ditë e shtunë në agun e hershëm të mëngjesit forcat e mëdha ushtarake serbe kishin filluar të dislokoheshin rreth...

Zemërim dhe reagim i arsyeshëm i invalidëve të luftës së UÇK-së

“Tani është duke u bërë luftë për invalidë, sepse për invalidë është leku i madh, por një e di, se s’kanë me i gëzuar...

Roli i OSBE-së në Malishevë dhe takimet në fshatin Dragobil

Me luftimet e UÇK-së në pranverë dhe verë të vitit 1998 situata në Kosovë ishte përshkallëzuar dhe ishte bërë mjaft dramatike. Problemi i Kosovës...

Rruget e vdekjes dhe logjika e ndëshkimit!

Eshte e dhimbshme te degjosh thuaja se cdo dite lajme per aksidente me pasoje vdekjen. Rruget tona, qe do te duhej te ishin rruge...

Biografi: Kryepleqnari i Kosovës – Ramadan Shabani (1861-1931)

Ramadan Shabani është i lindur më 1861 në fshatin Cerovikë të Llapushës. Më 1877 kur Ramadani i kishte 16 vite, familja e tij u...

LAJMET E FUNDIT