Ataturk vs. Erdogan

Ligjerimi qe e kategorizon Ataturkun si nacionalist dhe Erdoganin si islamist eshte i gabuar. Sepse qe te dy jane nacionaliste. Te dy keto rryma jane...

Çoni duart nalt: A jemi sot të gjithë me ambasadorët në vendin tonë?

Vërehet që qytetarët e Kosovës, kanë bërë një ‘revolucion diplomatik’. Dikur përkrahnin politikanët kosovarë kundër ambasadorëve, sot është e kundërta. Sot duket që jemi...

“Luanët” që po e rrezikojnë edhe shtetin, edhe të ardhmen e popullit!

“Luanët” punësojnë, ua ndërrojnë pozitat, i avancojnë familjarët, njerëzit e afërt dhe militantët, edhe ata me përgatitje jo adekuate profesionale, si në Bankën Qendrore,...

NATO në epokën e Putinit dhe Trumpit

Nga David Reynold Më 4 prill 2019, NATO kremton ditëlindjen e saj të 70-të. Megjithatë, komandanti i saj i...

Kriza e Makron në Francë, një rrezik për mbarë Evropën

Nga Natalie Nougayrède Për hir të Evropës, Emanuel Makron ka nevojë për ndihmën, dhe jo neverinë apo urrejtjen tonë. Një president i ri, reformist në...

Ndikimi i taksës te prodhuesi vendor dhe konsumatori

Ngritja e taksës 100% ndaj produkteve serbe dhe atyre boshnjake është mundësia e vetme për ta ofruar prodhimin vendor prej qoshes drejtë e në...

Si u bë Arabia Saudite aleate e Amerikës?

KUR NISI ALEANCA? Marrëdhënia shkon pas në kohë në fundin e viteve 1930, menjëherë pasi Abdul Aziz ibn Saud konsolidoi fiset ndërluftuese arabe në një...

Lufta e Re e Ftohtë

Nga David Brooks Ka gjithmonë një grumbull trupash në vendngjarjet e masakrave. Pavarësisht nëse ndodh në një sinagogë, kishë, klub nate apo shkollë, ekziston gjithnjë...

Fejsbuku e “vrau” vërtet lajmin

Falë Fejsbukut, qindra gazetarë kanë humbur vendet e punës dhe lexuesit kanë braktisur gazeta e revista, shkruajnë Alexis Madrigal dhe Robinson Meyer në një...

Evropa gjendet në udhëkryq, ja cilat janë rrugëdaljet

Nga Hans Ajshel, Jurgen Habermas, Roland Koh, Friedrih Merc, Bert Ryrup dhe Brizhit Zipri Pas 55 milionë vdekjeve të shkaktuara nga Lufta e Dytë Botërore,...

LAJMET E FUNDIT